Sprzet agd neonet

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić wyposażona w wysoką kwota profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy ale w ogromnej mocy od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż jest składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niewielka, ręczna, zwykła szatkownica, uczyniona z plastiku czy drewna, dzięki której można jeszcze przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej tworzy się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt różnego sposobu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Przydaje się i zwłaszcza w niskich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o wysokiej wartości, która określa się te prostą obsługą. Sprzęt ten wznosi się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zabiera się poszatkowana kapusta. Najbardziej znaczną grupą są noże uczynione ze zwykli nierdzewnej, które mogą służyć przez duży czas czasu. Szatkownica pewno istnieć zaopatrzona na żądanie w dalekie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W zależności od potrzeb można także zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na sposób cięcia - mogą wtedy być ograniczone kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.