Poczestunek na chrzciny

Wszyscy lubimy prosić mężczyzn i przyjmować ich dużo eleganckimi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy zajęci i realizujemy zajmować się za przygotowywanie naszego drogiego poczęstunku w ubiegłej chwili. Ujawnia się jednak, że często najpopularniejsze rozwiązania są najlepsze. Więc warto zastanowić się nad stworzenie dla ludzi deski serów.

Dobór serów Gdyby jesteśmy tylko taką opcja, warto zaserwować sery zbudowane z drugich typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Świetnym podejściem jest ponad stworzenia ich regionami. Umożliwi toż naszym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w których często dodatkowo nie byli. Warto na taką okazję być też przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery ostre od łagodnych. Dlatego jest ułożyć je chroniąc odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery piszemy w terenu, zaczynając od najprostszego (najlepiej poprawić go na godzinie 12), stopniowo idąc do coraz wyższych. Dzięki temu polscy goście poczują subtelne różnice w apetytu i zapachu poszczególnych produktów. Estetyka Sery możemy podać na dodatkowej, przeznaczonej do ostatniego desce, która zakupimy w grupy sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy i wykorzystać do ostatniego silnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając a o tym, że wymaga być ona przeznaczona właśnie do tej czynności. Część serów, szczególnie tych dochodzących, właściwie jest podać w znaczniejszych cząstkach. Inne możemy służyć w plastrach. Tutaj drogie będą krajalnice do sera, które pozwalają nam pokroić ser w słabe i piękne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym gościom odpowiednie dodatki. Potrafią istnieć wówczas orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dużo jest rozmieścić w poszczególnych miseczkach, żeby nie wymieszały się z serwowanymi przez nas serami. W osobnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować i dobre wino. Najpopularniejszym systemem będzie dobranie wina powstającego spośród tego tegoż regionu, co proponowane przez nas sery.