Drukarka fiskalna leasing

Titanodrol

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami niniejszy punkt jest dla Ciebie. Od 2015 roku każda kobieta podróżująca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma obowiązek rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wielkości swoich obrotów.

W działalności w pokojach gastronomicznych możemy spotkać dwa główne typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, którą należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, skoro nie potrafi ona nawet własnej klawiatury. To inne rozwiązanie przydatne jest w dużych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zwykle nie są programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna posiadać mało ważnych cech, odróżniających ją od zwykłej kasy finansowej i poprawiających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona siłę na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i rzetelną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla użytkownika który z niecierpliwością czeka przy stole na domowe zdanie. Dodatkowym argumentem istnieje okazja zapisu elektronicznej kopii paragonu, idąca na zapisywanie wydruków np. na stronie pamięci, co ułatwia ich ukrywanie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna wynosić odpowiednie wymiary, idące na jej naturalne używanie na ladzie czy przy stolikach oraz przenoszenie po wszystkim lokalu, a ponadto nowy i przystępny design. Oprogramowanie gastronomiczne idzie na głębokie monitorowanie sprzedaży i szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej jest dla wielu rozpoczynających działalność jeden z znaczniejszych kosztów, więc warto dodać, że przy spełnieniu kilku warunków można uzyskać na ostatni obowiązek ulgę, sięgającą nawet 90% ceny kasy. Warto również odpowiednio wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, żebym być ofertę jej sprawdzenia oraz szkolenia ludzi z reguł jej zużywania i zgodzie z magazynami do obsługi punktów restauracyjnych.